Blog


2016. ápr 21.

0 hozzászólás.


Először is: mi az a sofőrszolgálat? Sokan keverik a szolgáltatást az Uber-rel, a BlaBlaCar-ral, vagy az Oszkárral.

Sofőrszolgálat, vagy másnéven pótsofőr, bérsofőr, vagy sofőrsegély szolgálat alatt azt értjük, amikor a megrendelő autóját szükséges egy rendelt sofőrnek mozgatnia, az esetek nagy részében a megrendelővel együtt. Vagyis amikor autóval érkeztünk egy étterembe, szórakozóhelyre, vagy a grill party-ra a barátainkhoz és fogyasztanánk pár pohár bort, vagy sört, akkor egy sofőr értünk jön és biztonságban hazavisz minket és az autónkat. A legtöbb sofőrszolgálat Budapest területén és Pest megyében működik, de a vidéki nagyvárosokban is található sofőrsegély szolgálat. A sofőrszolgálatok kizárólag adószámmal rendelkező, ún. jogi személyek lehetnek (vagyis cégek és egyéni vállalkozók).

Az Uber korábban Budapesten és az agglomerációban nyújtott személyszállítási szolgáltatást, vagyis az Uber sofőr, aki jellemzően szintén magánszemély, a saját  autójával juttatja el a megrendelőt a célállomásra.

A BlablaCar és az Oszkár országos, sőt nemzetközi telekocsi szolgáltatást kínál, vagyis amikor mondjuk Budapestről szeretnénk eljutni Debrecenbe, vagy akár Bécsbe, akkor a vonat és a busz alternatívája lehet az utasok számára. A sofőrök utazási költségei ebben az esetben is jelentősen csökkennek. A telekocsis sofőrök jellemzően magánszemélyek.

Oszd meg!
0 Hozzászólás

Hozzászólás letíltva.

Back to top