Sofőrszolgálat céges bulikra?

Sofőrszolgálat céges bulira decemberben? Erre figyelj!

Beköszönt az Advent, és ezzel együtt a karácsonyi csúcs időszaka is a sofőrszolgálatoknál. December második hetében megkezdődnek a céges rendezvények, amikor még az is megenged egy-két pohár pezsgőt magának, aki egyébként nem szokott alkoholt fogyasztani.Ez természetesen azzal jár, hogy ebben az időszakban megugrik a sofőrhívások száma és Szilveszter másnapjáig nem is csökken.

Ahogyan taxit ilyenkor szinte lehetetlen, úgy sofőrt is nehezebb fogni. Tehát érdemes előre gondolkodni és fokozott türelemmel állni neki az estének!

Amit sofőrszolgálat felhasználóként tehetsz a gördülékeny hazajutásért

Kerüld a csúcson belüli csúcsot! Ugyanis tapasztalataink alapján este 10 és hajnal 1 között érkezik a legtöbb sofőrkérés, így ebben az időszakban maximálisra nőnek az ajánlati idők és kevesebb ajánlat jön, hiszen mindenki autóban ül. Szervezzétek korábbi időpontra a partit, vagy maradj még egy fél órát, készülj úgy, hogy ne kelljen rohanni és sokkal nyugodtabban telhet az ünneplés!

Rendelj előre! Este 7-9 -kor rendeld meg a fuvarod estére. Ilyenkor kiemelten figyelj rá, hogy időben kint legyél amikor az autó megérkezik, és számíts rá, hogy a sofőrszolgálat korábban is jelentkezhet telefonon, hogy megerősítsd a fuvarkérést.

Kereslet, kínálat, és árak. Vedd figyelembe, hogy a sofőrszolgálatoknak is szelektálni kell az ajánlatkérések hosszú sorából, így, ha csúcsidőszak közepén rendelsz, magasabb árakat fogsz kapni egy “sima pénteknél” és a sofőrszolgálatok is a magasabb árakat elfogadókat fogják elvinni. Ez talán elsőre nem hangzik jól, de a másik oldalnak is kell egy prioritás, a kereslet és az ár pedig szorosan összefügg bármilyen üzletben.

Légy kitartó! Ha az Applikációban nem kapsz elsőre megfelelő ajánlatot, akkor telefonon rendelve is elég valószínű, hogy nagyon késői érkezéssel, vagy nagyon drágán tudsz sofőrszolgálatot rendelni.  Azt javasoljuk tehát, hogy próbálkozz kitartóan, és kérj 5-10 perc elteltével újra ajánlatot!

Legyél ott! Ha szerencsés vagy kitartó voltál és már jön érted a megrendelt autó, figyelj rá, hogy a tervezett érkezési időpontban már kint legyél az autódnál. Sokszor visszatérő probléma: A sofőr jelzi a megérkezést, vagy telefonál, hogy 3 perc és ott van, de a búcsúzkodás, öltözködés, utolsó számla kifizetése közben úgy elszáll 10 perc is, hogy észre sem veszi a megrendelő. A szolgáltatót pedig már máshol várja valaki, tehát vagy miattad csúszik az egész este, vagy lemaradsz a fuvarról, mert ilyen csúcsban nem tehetik meg azt, hogy várakoznak.

Nagyon Pro akarsz lenni? Itt találsz még jó tippeket a sofőrhíváshoz!

Legyél türelmes! Az őrült nagy hajtás téged csak egy-két alkalommal érint a decemberi csúcsból, a sofőrszolgáltatók azonban egy teljes hónapig folyamatosan benne dolgoznak. Decemberben nincs átlagos kedd, nincs könnyed kis szerda. A forgalom minden este sűrű, megrendelők miatt is sokszor előfordul csúszás, hidd el, a sofőrnek is érdeke, hogy minél hamarabb elvigyen téged A-ból B-be. A sofőrszolgálat rendelés íratlan szabályait még korábban összefoglaltuk.

Soha ne kockáztass! Maradj kitartó, maradj tovább, vagy szervezzétek meg előre, de ittasan soha ne ülj kormány mögé! Hidd el, ez még rosszabb ötlet, mint részegen felhívni az exed. Magyarországon zéró-tolerancia van, ami azt jelenti, hogy a “csak egy pohár pezsgő” nem érv! Az ittas vezetés következményei pénzbírságtól, jogosítvány bevonásán át, letöltendő börtönbüntetésig széles skálán mozognak. De könnyen lehet belőle személyi sérüléssel, halállal járó baleset. Nincs út, amiért megérné!

Kapcsolat

Írj nekünk!
Ha bármilyen kérdésed vagy ötleted van oldalunkkal kapcsolatban...