ClickCease

Press room – sajtószoba

Jó helyen jársz, ha kaptál egy sofőrhívó press voucher-t! Olvass tovább!

Heineken – Sofőrhívó együttműködés

Mi az a Sofőrhívó?

A SofőrHívó 2015 óta a Heineken Hungária partnereként elkötelezett a mértékletes és felelős alkoholfogyasztás mellett. A SofőrHívó alkalmazással már egy pohár ital elfogyasztása után is kényelmesen lehet választani a sofőrszolgálatok élő ajánlataiból, akik hazavisznek minket és az autónkat is.

Nézd meg a fél perces videónkat, vagy látogass el a honlapunkra további információért: soforhivo.hu

Press voucher használata

 1. Töltsd le a Sofőrhívó mobil alkalmazást a mobilodra: soforhivo.hu/letoltes
 2. Regisztrálj, és kérj ajánlatokat a Sofőrhívó-ban.
 3. Rendeld meg az egyik sofőrszolgálatot.
 4. Fizess a voucher-rel. Add oda a sofőrödnek és a fuvardíj a voucher értékével csökken. (vissza nem tud adni belőle a sofőröd)

Szeretnél még több voucher-t?

Írj nekünk az info@soforhivo.hu e-mail címre az újságírói e-mail címedről, és felvesszük veled a kapcsolatot.

Írd meg tapasztalatodat a SofőrHívó élményedről, vagy használd nyugodtan az alábbi anyagokat

A blogunkon folyamatosan felhasználható tartalmat adunk az újságírok kezébe, ill. egyedi használható tartalom kialakításában is szívesen segítünk.

Pár izgalmas téma ötlet:

 1. Gazdasági műsorok számára: sofőrszolgálat mint iparág elemzése (erről kevés szó esik, pedig az emberek meglepődnének, hogy mekkora) Még sehol nem foglalkoztak erről komolyan.
 2. Általános téma: új és MŰKÖDŐ (!!) startup Budapesten, amit ráadásul magyarok csináltak
 3. Bulvár téma: celeb meghívása: mennyire tetszik neki az app, vagy átlagember: rossz tapasztalat és az app segített neki
 4. Felelős alkoholfogyasztás: mi nem csak beszélünk róla, hanem tettünk is: adunk egy használható eszközt az emberek kezébe.
 5. Ittas vezetés mint társadalmi probléma körüljárása: miért ül valaki ittasan volán mögé (nemrég volt egy Totalcar cikkben szavazás, amiből az derült ki, hogy a válaszadók 80%-a vezetett már ittasan és 8%-a rendszeresen vezet ittasan!)
 6. Tévhitek a sofőrszolgálattal kapcsolatban: pl.: ki fizeti a gyorshajtás miatti büntetést, mire terjed ki a biztosítás, melyik sofőrt ne válasszam, stb.
 7. Hogyan ‘ne’ válassz sofőrszolgálatot: pl. Ne ittasan keresgélj. Ne válassz olyan sofőrszolgálatot, aki nem írja ki a cég nevét / elérhetőségét az oldalára.
 8. Új, friss és sikeres magyar startup-ok bemutatása. Nem csak az Airbnb és az Uber a siker fokmérője, hiszen Magyarországon is vannak sikeresen induló vállalkozások. Sok esetben csak akkor beszél a sajtó a startupokról, amikor már egyre kevésbé lehet rájuk húzni ezt a jelzőt, hiszen már kinőtték azt.

További témaötleteket itt találsz kidolgozva:

 


Témaötlet#9: Általános tájékoztató a SofőrHívó-ról (2016.,március 23.)

Hazánkban minden tízedik személyi sérüléses közlekedési baleset ittas vezetés miatt történik, mely amellett, hogy több száz esetre tehető évente, igencsak magas arány az európai átlaghoz képest. Egy új magyar startup, a Sofőrhívó segítségével azonban nemcsak a hazaút költsége, hanem ez az arány is csökkenthető.

„Budapesten és környékén több, mint 40 sofőrszolgálat működik, melyek közül kevés az olyan, mely valamilyen extra szolgáltatással megkülönbözteti magát a másiktól. Arra gondoltunk, hogy csinálunk egy olyan platformot, ahol a sofőrök versenyeznek az ügyfelekért. Kezdetben a sofőrsegélyek a két legfőbb paraméterrel, az út díjával, valamint a kiérkezési idővel licitáltak a vevőkre” – fogalmazott Jex Dénes, a Sofőrhívó alkalmazás atyja. 2015. Szeptember óta a sofőrszolgálatok biztosítási kötvényeit is ellenőrzi a cég az utasok biztonsága érdekében, valamint az utasoknak lehetősége van a sofőrszolgálatok értékelésére is, ami egyfajta minőségbiztosítást is jelent. A tapasztalatok alapján a sofőrszolgálatok pontosabbak és jobb szolgáltatást nyújtanak a SofőrHívóban rendelve, hiszen tartanak a negatív értékelésektől.

“A közel egy éves működésünk során 15 millió forint értékű megrendelés történt a SofőrHívó rendszerében és 2016-ra ennek több, mint a duplájával számolunk” – mondta az ügyvezető.” A rendszer sikerességét jelzi a gyors terjedés, valamint az, hogy az app-ot szeretik a felhasználók, hiszen a regisztrált ügyfelek 96%-a ajánlaná másnak is a SofőrHívó-t, továbbá az App Store-ban és Play Store-ban szinte kizárólag pozitív értékelés található.
A Sofőrhívó szolgáltatás jelenleg Android és iOS platformon érhető el mind az utasok, mind a sofőrök számára. A szolgáltatásról további információk a www.soforhivo.hu oldalon találhatók.

 


Témaötlet#10: A SofőrHívó nem Uber

Rengeteg megkeresést kaptunk a múlt héten az Origo-n megjelent cikk-kel kapcsolatban, melyben az Uber-rel hasonlítanak össze minket. Ehhez szeretnénk egy kis kommentárt fűzni a jobb érthetőség érdekében.

Azt nem szeretnénk és nem is tudjuk sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy mennyire nehéz jelen pillanatban Ubert találni. Sőt, a taxisok és az Uber közötti konfliktust sem fogjuk most tárgyalni. Jelen bejegyzés célja a két applikáció objektív összehasonlítása.

Alapvetően a Sofőrhívó nem közvetlen konkurenciája az Ubernek, hiszen nem személyszállítást kínál, hanem a klasszikus értelemben vett sofőrszolgálatokat hasonlítja össze, vagyis amikor az ügyfél autójával történik a fuvar.

Értem, de ez hogyan pótolhatja az Uber-t?(a fent hivatkozott cikk alapján egymás helyettesítői)

Az Uber-t sokan az újszerűsége és az egyszerű fizetési mód miatt választották, de a legvonzóbb előnye a taxiknál kedvezőbb tarifája volt. A sofőrszolgálatok megversenyeztetésével a SofőrHívó elérte, hogy már akár egy egyirányú út esetén is kedvezőbb áron juthatunk el A-ból B-be. Elegendő megadni az útvonalunkat és a regisztrált 13 sofőrszolgálat diszpécserei elküldik a fuvar árát, valamint a becsült érkezési időt.

Na, de mennyire legális és biztonságos, hogy egy sofőr hazavezeti az autómat?

A sofőrszolgálatok már több, mint 20 éve működnek Budapest területén és vonzáskörzetében, külön TEÁOR számmal és adószámmal rendelkeznek. Minden út végén kötelesek nyugtát, vagy számlát kiállítani a teljesített útról. A legtöbb sofőrszolgálat rendelkezik felelősségbiztosítással, ami a sofőr által esetlegesen okozott kárra nyújt fedezetet, habár nem sok balesetről hallani. A SofőrHívó alkalmazásban a biztosítási kötvények érvényességét rendszeresen ellenőrzik és csak akkor tűntetik fel, ha meggyőzödtek a valódiságáról.

Az alábbi táblázat összefoglalja az Uber és a Sofőrhívó közötti különbségeket:

  Uber Sofőrhívó
Mire való? Eljutni A-ból B-be, ha nem autóval vagyunk Eljutni A-ból B-be a saját autónkkal
Legalitás Az Uber jelenleg legálisan működik, de két dolog miatt támadják:

 1. Adó elkerülés
 2. Személyszállítási tevékenységet (taxi) végeznek az ehhez szükséges engedélyek nélkül
Teljesen legális szolgáltatás. A sofőrszolgálatok Magarországon bejegyzett cégek, melyek adószámmal rendelkeznek és számlát/nyugtát állítanak ki a fuvarok végén
Biztosítás Felelősségbiztosítással rendelkezik a honlap alapján Felelősségbiztosításról a rendszerben kapunk tájékoztatást, hiszen az egyes sofőrszolgálatoknál a kártérítési limitek eltérhetnek.
Ár Uber által központilag meghatározott, de időről-időre változhat. Alapesetben a taxiknál kedvezőbb árakon fuvaroznak, viszont csúcsidőben árat emelnek. Jelenleg a hatósági árak nem betartása miatt is támadják őket. Az árakat nem a SofőrHívó határozza meg, hanem a benne lévő sofőrszolgálatok minden ajánlatkérésre külön árat adhatnak meg.
Értékelések A felhasználók értékelhetik a sofőrt a fuvar végén A felhasználók értékelhetik a sofőrt a fuvar végén
Fizetés Kizárólag bankkártyával lehetséges az applikáción keresztül A sofőrnél szükséges fizetni készpénzben, vagy bankkártyával, amennyiben ez utóbbi elérhető az adott sofőrszolgálatnál

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az Uber kezdetben sofőrszolgálati tevékenységként jelölte meg a cégük profilját, ami összemosta a már 20 éve működő sofőrszolgálat (vagy másnéven sofőrsegély, bérsofőr, pótsofőr) és az Uber közötti jelentős határvonalat.

Oké, de mi az a sofőrszolgálat?

A sofőrszolgálat, vagy másnéven sofőrsegély, vagy pótsofőr szolgáltatás azt jelenti, hogy egy sofőr az ügyfél autóját biztonságban hazavezeti. Ez jellemzően akkor érdekes, ha autóval mentünk szórakozni, és másnap szeretnénk, ha az autónk az ablakunk előtt, vagy a garázsban várna ránk.

A sofőrszolgálat mint szolgáltatás már a ’90-es években megjelent Budapesten és a mai napig békésen dolgoznak a taxik mellett. Egy időben több taxitársaság is kínált sofőrszolgálat tevékenységet, azonban mára főként az erre szakosodott vállalkozások átvették a piacot.

Európa-szerte körülnézve láthatjuk, hogy Budapesten van fajlagosan a legtöbb sofőrszolgálat, aminek több oka is lehet. Egyrészt nálunk zéró tolerancia van érvényben, vagyis egy pohár itallal sem ülhetünk a volán mögé, másrészt a taxikhoz képest meglehetősen versenyképes az árazása, továbbá viszonylag egyszerű a közlekedés és parkolás a belvárosi zónákban.

 


Témaötlet#11: Budapest sofőrszolgálat rendelő appja egy éves lett!

Szinte napra pontosan egy éve indult a történetünk, ugyanis a SofőrHívó app februárban jelent meg a Play Store-ban. A jeles alkalom kapcsán pici betekintést engedünk a kulisszák mögé.

Eredményeink számokban:

 • 5.000+ letöltés
 • 100+ megrendelés hetente
 • Play Store értékelés: 4.4
 • App Store értékelés: 5.0
 • 13 regisztrált sofőrszolgálat

Az adatoknál sokkal fontosabbnak tartjuk, hogy az app használói nem csak abból profitálnak, hogy a Budapest és Pest megyei sofőrszolgálatokat megversenyeztetjük, hanem a rendszerrel egyfajta minőségbiztosítás is jár: A Sofőrhívó-ban rendelve ugyanaz a sofőrszolgálat jóval pontosabb, hiszen tart a negatív értékelésektől.

Azonban a számok mit sem érnének Nélküled, Nélkületek. Kérjük, terjesszétek a hírünket a barátaitok és ismerőseitek körében. Ne feledjétek: minél több ember használja a Sofőrhívó-t, annál több és jobb ajánlatot kaptok.


 Tovább a soforhivo.hu-ra