ClickCease

Milyen autóval jöttél?

Volskwagen bogár gyermekrajz festéssel Sofőrhívó logóval

 

Amikor pótsofőrre van szükség, általában beszélgetünk, mókázunk, eszünk, iszunk mulatozunk és mikor haza indulnánk, akkor már többnyire nincs kedvünk sokat várakozni. Ezért fontos, hogy a pótsofőrt okosan intézzük.

A Sofőrhívó applikációban igyekeztünk a sofőrrendelés folyamatát egyszerűvé, átláthatóvá és hatékonnyá tenni, ennek pedig keveset emlegetett, mégis fontos része az autó adatainak megadása is.

Bizony praktikus a járműved fontosabb beazonosító adatait, úgymint rendszámot, típust és színt.

S hogy miért van erre szükség?

Nem is kérdés, természetesen azért, hogy a sofőröd minél könnyebben rád találjon. Gyakran előfordul, hogy egy szórakozóhelyre többen is rendelnek sofőrt, vagy jópáran kinn állnak egy étterem előtt, beszélgetnek, dohányoznak. Azonban, ha az autó típusát és színét megadtad, a rád várakozó sofőrszolgálat könnyedén megtalálja, majd a rendszám alapján biztosra beazonosítja az autót, amit utasaival együtt szállítani fog.

Beépített alkoholszonda, ez lenne a jövő? 

Hogy ne vesszen el a fuvarod…

Éppen a fenti okokból adódóan, előfordul az is, hogy nagyjából azonos időszakban ugyanoda több sofőrsegély rendelés is történik. Ha nem írtad be a jármű típusát, könnyen lehet, hogy mást visz el az általad rendelt pótsofőr és vagy hoppon maradsz, vagy nem az visz haza, akit kiválasztottál.

Utóbbi pedig számos hátránnyal járhat számodra, amelyekről itt írtunk bővebben.

Ha bármi történne…

Utazásod során, már csak a forgalom többi résztvevője miatt is, előfordulhat olyan esemény, ami kárügyintézést vagy rendőri intézkedést von maga után. Amennyiben ez csak a fuvar lezárultát követően történik, szükséged lehet igazolásra, hogy az autód mettől-meddig vezette sofőrszolgálat és bizony ebben az esetben is hasznos lehet, ha a rendszerben megadott, az autóra vonatkozó adat megfelel a valóságnak.

Egy autó, több autó?

Gyakori eset, hogy egy utas nem mindig ugyanahhoz az autóhoz szeretne sofőrrendelést leadni, hiszen néha saját, máskor céges autót, vagy a házastársa, kedvese, barátja járművét használja. A Sofőrhívó applikációban ekkor lehetőség van a főmenü „Autóim” menüpontjában új autó adatokat megadni és a korábban megadott információkat törölni is.

Egy kis érdekesség

Mint arról a Totalcar beszámolt nemrégiben, a BMW bemutatta iX típusú, színváltó autóját. Gyermeki énünk persze egyelőre hiába tapsikol örömében, egy ideig még biztosan nem találkozhatunk vele a forgalomban. Kereskedelmi forgalmazásának a technikai mellett jogi akadályai is lennének, ha egyáltalán terveznek ilyesmit a gyártók.
(Ha mégis ilyennel utaznál, sofőrrendeléskor nyugodtan írd be a színhez, hogy változó 😀 )