ClickCease

Sofőrt hívtam, ki jött értem? Nem mindegy!

pótsofőr az autóban

Mikor a SofőrHívó applikációban rendelsz nagy előnnyel indulsz, hiszen nem csak ár és idő alapján válogathatsz a leendő sofőrjeid között, hanem arról is tájékozódhatsz, hogy van-e az adott sofőrszolgálatnak igazolt biztosítása, milyen minőségben szolgáltat stb. Ezeket az előnyöket mind csak akkor tudod kihasználni, ha indulás előtt csekkolod, valóban az ül be a volán mögé, akit hívtál!

Ezért érdemes mindig sofőrt rendelni, ha alkoholt fogyasztottál! 

Rendelsz egy sofőrt, a vállalt érkezési időben kint állsz az autódnál. Érkezik egy sofőrszolgálat, rákérdez, hogy „Te rendeltél sofőrt?”. Igent mondasz és már száll is át az autódba…

Ismerős?

Számos alkalommal kapunk visszajelzést arról, hogy a más sofőrszolgálattal utazott a SofőrHívó-n keresztül rendelő utas, pedig esze ágában sem volt módosítani a megrendelésén.

Mi ennek az oka?
Számos, a SofőrHívóban nem szereplő sofőrszolgálat vadászik népszerű szórakozóhelyek környékén az autó mellett várakozókra és viszi haza azt, aki igent mond, mert várt valakire.
Ez persze véletlenül is előfordulhat, hiszen van olyan, hogy valóban ketten vagy többen hívnak kis időeltéréssel ugyanoda fuvart. Sőt az is megesik, hogy mindkét utasjelölt a SofőrHívó applikáción keresztül adja le a megrendelését.
Ezért fontos tehát egyeztetni: a Sofőrszolgálat nevére rákérdezni és ránézni az appra, hogy valóban őket vártad-e. Ha biztosra akarsz menni, megkérdezheted a sofőrtől, hogy neki milyen névre szól a megrendelése. Az applikációban a futó megrendelésre rá tudnak nézni bármikor.

„Nem mindegy nekem, hogy ki visz haza?”

Ó, koránt sem az! A következő esetekben a SofőrHívó megvéd. Kivéve, ha mással utazol…

Ha bírságot kapsz

Rendszeradataink alapján igazolni tudjuk (és kérés esetén szoktuk is), hogy mettől meddig volt az elfogadott és teljesültként lezárt fuvar miatt más sofőr az autódban. Ha ez alatt az idő alatt bírságolnak meg, azt az adott sofőrszolgálat átvállalja, hiszen a hibát ők követték el. Ezt azonban csak akkor tudjuk igazolni, ha valóban a SofőrHívó applikációban megrendelt sofőrszolgálat visz haza, így tehát sikeresen zárul a fuvar.
Mikor egyeztetés nélkül beül melléd egy ismeretlen sofőr, utólag talán még a szolgáltató nevét sem fogod tudni, arra pedig, hogy a bírságot átvállalják, így szintén csekély esély van.

Ha káresemény történik

A SofőrHívó-ban aktív biztosítás (pajzs) ikonnal jelölt sofőrszolgálatok esetében nem csak azt ellenőrizzük folyamatosan, hogy a szolgáltatónak van aktív felelősség biztosítása, de folyamatosan meggyőződünk a biztosítás fedezettségéről is. Ezen felül pedig a káresetenkénti biztosítási összeget is feltűntetjük, hogy nagyobb értékű autód is teljesen nyugalommal adhasd a sofőrök kezébe. Az idegen sofőr felelősségbiztosítását és annak fedezettségét ugyanakkor szinte lehetetlen ellenőrizned indulás előtt és az esetlegesen okozott kárt is nehéz így kifizettetni velük.

Kíváncsi vagy, mit fizetne a biztosításod, ha ittasan balesetet okoznál? Itt elolvashatod!

Akkor is fontos egyeztetni, ha feltételezed, hogy minden rendben zajlik majd, ahogy általában szokott!

okostelefon autókkal sofőr rendeléshez

okostelefon autókkal sofőr rendeléshez

Azt gondolhatnád, hogy amíg gond nélkül történik a fuvar, addig nem számít ki vitt haza, de ez sem igaz.
Ugyanis a SofőrHívóban megadott ár csak akkor garantált, ha valóban az ott rendelt szolgáltató érkezik érted! Azonban mikor a kapud előtt leparkolva háromszor annyit kér el az idegen sofőr, bizony érhet kellemetlen meglepetés. Ő a tévedésre hivatkozik, de hazavitt, a szolgáltatást igénybe vetted. Tehát fizetned kell. Ezzel szemben a SofőrHívóban rendelt út legfeljebb nemvárt kitérő vagy különleges esemény esetén térhet el az ajánlott ártól.

Ha a SofőrHívó-t használod, feltehetően nem véletlenül választasz ki egy adott ajánlatot. Épp a megbízhatóság, a jó értékelések miatt, vagy az alacsony ár okán, esetleg azért, mert van lehetőség bankkártyás fizetésre az adott szolgáltatónál.

Tarts ki a döntésed mellett, és ne felejtsd el megkérdezni, kiért jött név szerint a sofőr, vagy nézzetek rá együtt a nála is futó SofőrHívó appra!
Ne feledd, a SofőrHívó sofőrrendelő applikáció használatával biztosra mehetsz!