„Bekonyakmeggyezve” teherautót vezetni nem olyan jó ötlet

 

 

A béna, sosem működő kifogásokról, amit semmiképp nem érdemes a rendőröknek mondani miután pozitív szondát fújtunk, már írtunk korábban, itt. De a most következő eset még az ott szereplő példáknál is bénább… Ráadásul igaz.

 

A Szolnoki Rendőrkapitányságnak akadt dolga ittas járművezetéssel, ami ráadásul anyagi káros balesettel is járt. Az eset még 2020 májusának egyik hajnalán történt, mikor a teherautó ittas sofőrje áttért a szemközti sávba és érintőlegesen ütközött egy másik járműszerelvény bal hátsó részével. Szerencsére nem történt személyi sérülés, ám mind a baleset okozásért, mind pedig azért a körülményért felelnie kell a baleset okozójának, hogy ittasan vezetett.

 

És itt jön a tragikomikus elem:

 

A gyanúsított azzal próbálta kimagyarázni az alkoholszonda által mutatott értéket, hogy ő elfogyasztott 30 darab konyakmeggyet. Ez persze még akár igaz is lehet, de ahhoz, hogy a műszer a mért értéket mutassa, le is kellett öblítenie némi alkohollal, vagy legalább 180 darabot kellett fogyasztani a fent említett édességből – ez pedig még gyakorlott nasizóknak is igen nagy kihívás.

Édesség ide vagy oda, a „bekonyakmeggyezett” sofőr nem úszhatta meg a felelősségre vonást, ellene vádat emeltek. Pedig, ha sofőrszolgálatot hív, az neki is megmenthette volna a jogsiját. 

 

 

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-akta-ittasan-vezetett-2

Kapcsolat

Írj nekünk!
Ha bármilyen kérdésed vagy ötleted van oldalunkkal kapcsolatban...